Kreditai internetu bedarbiams

17/07/2012 18:19

Kreditai internetu bedarbiamsSparti finansinių paslaugų plėtra sudaro puikias sąlygas steigtis įvairioms finansinėms institucijoms. Šiuo metu populiariausios jų: komerciniai bankai, paskolų įstaigos, draudimo bendrovės, pensijų fondai, lizingo bendrovės bei kredito unijos. Kas yra kredito unija ir kokias funkcijas ji atlieka?

 

Šiek tiek istorijos

 

Kreditai internetu bedarbiams unijos idėja gimė Pietų Vokietijoje XIX amžiaus viduryje. Mažo miestelio meras, matydamas savo miesto gyventojų bėdas, 1850 metais sukūrė pirmąją kooperatinę kredito draugiją. Šioje draugijoje miestelio ir jo apylinkių gyventojai galėjo sutelkti savo santaupas ir savo tarpe suteikti paskolas.

 

Lietuvoje ši idėja atsirado XIX amžiaus pabaigoje. Jau 1928 metais buvo įregistruota daugiau negu pusė tūkstančio kredito kooperatyvų, kurie valdė 37% indėlių ir 37,5% paskolų rinkos.

 

Kreditai internetu bedarbiams – kas tai?

 

Kreditai internetu bedarbiams priklauso depozitinių institucijų grupei. Tai tokios finansinės institucijos, kurios priima indėlius iš fizinių ir juridinių asmenų ir sukaupusios lėšas, teikia paskolas bei vykdo kitas finansines operacijas.

 

Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 70 kredito unijų, kurių nariais yra daugiau nei 115 tūkst. fizinių ir juridinių asmenų. Lietuvos centrinei kredito unijai priklauso 61 kredito unija.

 

Kreditai internetu bedarbiams – tai kooperatiniais pagrindais sukurta finansinė institucija, kuri teikia paslaugas tik savo nariams. Unijos nariai sudaro bendrą santaupų fondą, iš kurio teikia paskolas vienas kitam, nustatydami sau priimtinas sąlygas. Minimalus kredito unijos kapitalas yra 15 tūkst. litų. Nariai vienijasi pagal tam tikrą bendrą kriterijų ir demokratiškai valdo kredito uniją pagal veikiančius įstatymus.

 

Kas gali būti kreditai internetu bedarbiams unijos nariu?

 

Minimalus kredito unijos narių skaičius – 50. Šios finansinės institucijos nariais gali būti fiziniai asmenys, turintys nuolatinę gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje. Kreditai internetu bedarbiams nariu fizinis asmuo gali būti, jeigu jis gyvena, dirba arba mokosi Lietuvos Respublikos savivaldybės, kurioje įregistruota kredito unijos buveinė, teritorijoje. Juridiniai asmenys, įregistruoti Lietuvos Respublikoje bei turintys buveinę savivaldybėje, kurioje įregistruota kreditai internetu bedarbiams, taip pat gali būti šios institucijos nariais.

 

Kreditai internetu bedarbiams teikiamos paslaugos

 

Kreditai internetu bedarbiams savo nariams teikia įvairias bankines paslaugas. Iš plataus spektro įvairių paslaugų galima pasirinkti labiausiai individualius preikius atitinkančias. Svarbiausios bei pagrindinės kreditai teikiamos paslaugos: paskolų teikimas, indėlių priėmimas, mokėjimo kortelės bei mokėjimo pervedimai ir įmokos.

 

Kreditai internetu galima atsidaryti banko sąskaitą, pasidėti terminuotą indėlį, kaupti pinigus taupomosiose, vaikų, tikslinio taupymo sąskaitose. Taip pat šioje institucijoje jos nariams gali būti suteikiamas asmeninis, verslo, studijų ar būsto kreditas. Greitas kreditas bedarbiams galima įsigyti debeto ir kredito korteles, atlikti paprastus arba skubius piniginius pervedimus, sumokėti mokesčius, įmokas.

 

Kreditai internetu bedarbiams tikslai

 

Viso pasaulio kreditai internetu bedarbiams unijų tikslai yra panašūs. Šios institucijos išsiskiria taupymo ir išmintingo šeimos finansų valdymo skatinimu. Remiamasi demokratiškumo, solidarumo, bendradarbiavimo bei socialinės atsakomybės jausmo puoselėjimu. Be šių tikslų, unijos taip pat siekia kuo palankesnėmis sąlygomis savo nariams teikti paskolas bei kitas finansines paslaugas, sudaryti saugias sąlygas indėliams. Be to, daug dėmesio skiriama smulkaus ir vidutinio verslo, efektyvaus žemės ūkio valdymo skatinimui.