Paskola bedarbiui

31/01/2013 09:48

 

Paskola bedarbiui – viskas nuo A iki Z

 

Paskola bedarbiuiIškilus neplanuotoms finansinėms problemoms, kurias spręsti reikia skubiai, sms paskola (angl. sms credit) yra viena geriausių išeičių. Ar ši paskola bedarbiui patikima? Taip, tačiau reikėtų išlikti budriems ir nesiskolinti iš nežinomų bendrovių, siūlančių neįprastai mažas palūkanas. Dauguma dar atsimena kuo baigėsi „Sekundės“ ir kitų bankų siūliusių „aukso kalnus“ istorijos... Išsiaiškinti, ar bendrovė patikima ar ne, yra nesunku: tereikia apsilankyti jos internetiniame tinklalapyje ir paieškoti veiklos teisėtumą įrodančių dokumentų. Dauguma kreditorių juos skelbia viešai.

 

Kam suteikiamia sms paskola?

 

Ši paskola bedarbiui suteikiama kiekvienam pilnametystės sulaukusiam Lietuvos Respublikos piliečiui. Svarbu, kad jie gali būti suteikiami ir nedirbantiems asmenims. Tai reiškia, kad praradus darbą taip pat galima skolintis ir bent kurį laiko tarpą išsilaikyti savarankiškai. Tiesa, norint gauti sms kreditą negalima turėti skolų ar pažeistų skolinių įsipareigojimų kitose finansinėse įstaigose.

 

Kaip suteikiama sms paskola bedarbiui?

 

Paslauga „sms credit“ suteikiama paprastai ir greitai. Pirmiausia reikia pateikti paraišką kreditui gauti, ji gali būti pateikiama internetiniame bendrovės tinklapyje. Beveik visų kreditus teikiančių bendrovių internetiniuose puslapiuose galite rasti „kreditų skaičiuoklės“. Įvedus kredito sumą bei nustačius numatomą grąžinimo laikotarpį dažniausiai reikia paspausti mygtuką „gauti kreditą“, taip automatiškai pateikiama paraiška apie pageidautiną kreditą.

 

Pateikus paraišką reikia užsiregistruoti nurodant savo vardą,  pavardę, mobiliojo telefono numerį bei elektroninio pašto adresą. Svarbu nei viename laukelyje nesuklysti ir teisingai užpildyti registracijos formą, nes joje pateikti duomenys bus naudojami tolesniuose veiksmuose. Daugelis greitųjų kreditų bendrovių reikalauja iš savo sąskaitos pervesti simbolinę sumą (vieną centą) į jų banko sąskaitą, taip užtikrinama, kad pinigai „nepaklys“ ir pasieks reikiamą asmenį.

 

Po pinigų pervedimo bendrovė svarsto išduoti kreditą ar ne. Šis svarstymas ilgai netrunka, dažniausiai jau po kelių ar keliolikos minučių apie kredito suteikimą (nesuteikimą) informuojama sms žinute. Teigiamo atsakymo atveju pinigai netrukus pasieks sąskaitą, iš kurios buvo pervestas simbolinis vieno cento mokestis.

Kiek užtruks visas procesas?

 

Ilgiausias ir daugiausiai jėgų atimantis darbas, kurį padaryti būtina, yra tinkamiausios kredito bendrovės išsirinkimas. Reikėtų nepatingėti ir peržvelgti, bent jau penkių bendrovių siūlomas sąlygas bei pasirinkti individualiam atvejui tinkamiausią sprendimą. Registracijos, paraiškų pildymas neturėtų užtrukti ilgiau nei pusę valandos. Jei paskola bedarbiui suteikiama, jos pervedimas taip pat užtruks neilgai, pinigai jūsų sąskaitą pasieks valandos bėgyje.

 

Skolos grąžinimas

 

Po kiek laiko reikės atiduoti paskola bedarbiui priklauso nuo to kokia suma skolinamasi. Dažniausiai, jei skolinamasi suma iki vieno tūkstančio litų, skolą reikia grąžinti po mėnesio arba dviejų. Tačiau, jei suteikiama suma yra didesnė nei vienas tūkstantis litų,  grąžinimo terminas gali būti pratęstas iki vienų metų. Daugumoje bendrovių paskolos grąžinimą galima atidėti, bet to daryti nepatartina, nes kiekvienas atidėjimas kainuoja papildomai.

 

Kada verta skolintis?

 

Sms paskola bedarbiui suteikiama gan paprastomis sąlygomis, tačiau nereikėtų pamiršti, kad skolą vis tiek reikės grąžinti. Sms kreditą verta imti tada kai prireikia neplanuoto pirkinio ir jo reikia būtent dabar, kai iki algos liko kelios dienos, o pinigai labai reikalingi. Tačiau bet kokiu atveju turi būti užtikrintas, kad sms kreditą sugebėsite laiku grąžinti. Taip pat labai svarbu įsigilinti į kiekvieną sąlygų punktą, nieko nepraleisti ir įsigilinti į paskolos grąžinimo sąlygas. Jei sąlygos tenkina ir žinoma, kad greitai gausite pinigų bei galėsite sumokėti skolą, sms kreditai yra tinkamas būdas gauti pinigų.